Tuesday 27 November 2012

Gyorshír (magyar) - Nyílt nap a Refiben- 2012

2012. november 15-én, a Sárospataki Református Kollégium Gimnáziumában megrendezésre került az évenként ismétlődő nyílt nap. Ez az esemény lehetőséget nyújt arra, hogy a jövendőbeli kilencedikesek - szüleikkel együtt - bepillanthassanak az iskola mindennapjaiba.

Amint megérkeztek a látogatók a "Refi" - ként becézett gimnáziumba, máris fogadta őket a nyílt napot szervező csapat és kísérték az érdeklődőket a nap folyamán.

A szervezők körbevezették a szülőket, majd egy részletes bemutatón vehettek részt, ahol feltárták az iskola múltbeli történelmét és jelenlegi helyzetét.

A nap folyamán a nyolcadikos diákok meglátogathattak egy-két órát igényeik szerint. Az idegennyelvi órák nagyon népszerűek voltak a diákok körében, volt ahol tucatnyian is megjelentek.

Az iskola angol anyanyelvű tanára, Aiysha Jebali (22) hozzáfűzte:
"Úgy vélem, hogy a nyílt nap nagyon jó lehetőséget nyújtott a jövendőbeli diákjaink megismerésére, akik jövőre csatlakoznak majd hozzánk. A fiatal diákok és szüleik egyaránt érdeklődéssel követték az egyik kéttannyelvű órámat. Megelégedéssel töltött el az az érzés, hogy ennyien figyelemmel kísérik az itteni munkámat."

Written by Aiysha Jebali
Translated by Magyar Sandy
Revised by Borka Máté, Jánószky Anna and Demkó Ferenc

No comments:

Post a Comment